Saturday, August 8, 2009

MBA (Married By Accident)

pagi2 lagi dh kena marah ngan cikgu BM
1 kelas la kena marah sbb xphm2 lg cara nak jwb kertas BM
lebih2 lagi dak laki la
direct terus cikgu sebut nama dan kesalahan org tu

mata fana dh ngantuk giler!
xtaw la asl ngantuk giler kalo bab membebel ni
sori cikgu, bkn fana kate bile cikgu ckp fana ngantuk
actually bab cikgu ckp lama2 kt depan la yang membuat kn fana ngantuk

paksa gak besar2kan mata yang xboleh dibesarkan sbb SEPET
keputusan BM ok jewp

kita cepatkan sikit la masa

ok, waktu rehat fana nampak PLAYWOOD ngah amik sudu tapi xnmpk dia duk mane
waktu nak balik kelas
still kat kantin lagi

fana tgh makan fillet fish dan baru lepas makan roti coklat
kira comot2 la mulut tu
smbl mkn fillet fish smbl jilat jari yg ada coklat tu
tiba2 PLAYWOOD lalu depan fana menghala ke tepi

dia pandang je fana sbb fana nmpk anak mata pndg tepi
fana pun pandang je la dia ngan muka blur
berdegup kencang dowh jantung!
dia padang sampai la dia lepasi fana smbl senyum2
fana xtaw pe tujuan dia
PLEASE!
fana dilema....

ni semua sbb A la
kalau diorg xcabar mencabar xkan jadi mcm ni
well! kalau fana taw awal2 fana xkan ckp ngan PLAYWOOD
biar PLAYWOOD menang dan dia xkan wat lagi benda2 yg A suruh dia wat
tapi semua dah terlambat


Mak lak ngah wat baju kurung untuk raya
tema warna tahun ni pe erk?
hmm...


ITU RAHSIA!


sok mak n ayah pergi seminar untuk ibu bapa
actually murid kena dtg ngan ibu bapa
tadi kat sekolah kena pggl nak beriatahu psl ni la
tapi kn
kalau xdtg xpe kn?
ibu bapa je dtg
ha3! dlm kelas 4NEPTUNE 3org murid je ibu bapa dia datang


iaitu Farhana(fana), Fikri, Firdaus
1cewek bersama 2 cowok
bersemangat tul ibu bapa kitorg
ni la bakal2 anak yang akan berjaya *bangga*


dah cari lagu baru untuk blog ni
dengar kat tepi pencorok tu ye.


yes, dapat satu idea
fana xnak gtaw mak la yg fana pun kena g skali sok
he3! fana maw tidur la

skang ngah berangan-angan raya nanti nak pakai wedges
nak beli kat ELO or MOD
lawa2 seyh
baru tgk smlm kat magazine

jadi feminin la q raya nanti

petang tadi tgk movie MBA (Married By Accident)
cerita Indonesia
best la movie dan sinetron diorg
cerita ni lawak de, de gak la yang xpatut ditengok
diorang sweet sangat2 walaupun baru berpacaran



mari tengok cerita MBA di link sini;



Sinopsis;

Sudah enam bulan pacaran, Raskal dan Ole dibingungkan oleh pertanyaan paling penting sedunia: Harus ML gak ya? Teman-teman Raskal yang bejat bilang, Rugi kalau nggak dapet! Kakak Ole juga bilang, cowok kalau gak dikasih maunya pasti langsung menghilang. Dua remaja putih-abu-abu yang bingung itu akhirnya nekat ber-goyang di mobil culun

Sialnya, Sekali tembak langsung gol! Gawang Ole pun jebol. Mau aborsi? Ngeri. Akhirnya, dijalani saja layaknya suami-istri betulan. Perut Ole makin besar, bikin keluarga jadi gempar, dan cita-cita buyar

Dibantu oleh Sarah Sechan sebagai bidan jadi-jadian yang konyol, M.B.A. adalah sebuah film tentang cinta monyet yang kebablasan jadi cinta babon

Ada pelajaran yang bisa diambil dari film ini, seperti pendidikan seks sejak dini yang harus diterapkan orang tua pada anak-anaknya agar bisa menghindari MBA seperti yang dialami Ole.


Pemain:

- Nikita Willy = Ole
- Marcell Darwin = Raskal
- Debby Ayu = Stelle (Kakak Ole)
- Rizki Putra= Jojo
- Leonil Tikoalu = Randy
- Billy Boedjanger = Bram (Bapa Raskal)

- Ikang Fawzi = Lukas (Bapa Ole)
-Marini Zumarnis = Wanda (Mak Ole)
- Sarah Sechan = Bu Susi (Bidan)
- Tino Saroenggalo

- Vanessa

Genre;

Drama Romantis











2 comments:

joegrimjow said... [Reply to comment]

klu cinta
susah la

mintak2 bukan

FANA said... [Reply to comment]

fana pun rasa mcm tu

hope bukan