Thursday, November 17, 2011

15 November 2011 - Teater Badai Semalam di Istana Budaya


Semalam kami sekeluarga pergi menonton Teater Badai Semalam di Istana Budaya. Sebenarnya, bukan 1 keluarga pun sebab ayah pergi kerja jadi kawan kakak, Fai pun turut serta. Ya saya tahu saya rajin pakai baju kurung, disebabkan kami semua pakai baju kurung Jasmin Hamid kata "Gadia melayu terakhir semua ni".

TERIMA KASIH KEPADA KAKAK SEBAB BELANJA TENGOK TEATER INI. =D


Tempat duduk kitorang belah kanan pentas M1-M5. Harga tiket RM50. Harga dia tukar mengikut hari. Duduk tepi antara 1-4 tidak nampak set dapur dekat belah kanan pentas.

Gambar di bawah ini gambar selepas berakhirnya pementasan Badai Semalam. Selepas berakhirnya pementasan, dekat bahagian luar ada disediakan tempat untuk pelakon-pelakon teater Badai semalam tanda tangan bersama peminat.

Dari kiri - Iqbal Taufik. Emelda Rosmila, Fizz Fairuz, Khairunazwan Rodzy (Pengarah), Aaron Aziz, Erra Fazira, Umie Aida, Ziela Jalil, Jasmin Hamid

Emelda Rosmila, Iqbal Taufik, Jasmin Hamid, Ziela Jalil, Umie Aida, Erra Fazira, Fizz Fairuz, Aaron Aziz (hujung sekali)

Emelda Rosmila sempat tanya lagi "Best tak cerita ni? Sedih tak?". Kitorang pun jawab la "Best, sedih". Emelda tanya lagi "Tak nangis pun, nampak gembira je. Ke gembira sebab nak jumpa Aaron Aziz?". Kami senyum-senyum sahaja dengar soalan itu, memang kenyataan pun tapi kakak hendak tengok Erra Fazira, artis kesayangan dia dan saya bersama adik hendak tengok Aaron Aziz.

Gambar bersama Aaron Aziz. Nasib dia duduk tepi senang sikit hendak tangkap gambar. Fizz Fairuz di sebelah kanan Aaron Aziz. Abang dekat belakang itu suruh cepat-cepat sebab masa hendak habis.

Impian sudah menjadi kenyataan.


Fai(kawan kakak), Fatihah (adik), Ashiqin(kakak), Mak

Sekeluarga tidak termasuk ayah sebab ayah kerja.

Itu sahaja entri untuk kali ini. Gambar yang dimasukkan sedikit sahaja. Review untuk teater Badai Semalam ini akan dibuat pada entri akan datang. Bye!

0 comments: