Wednesday, October 23, 2013

[CONCERT] 2013 Infinite (인피니트) 1st World Tour 'ONE GREAT STEP'

Assalamualaikum dan hai semua,
Pada hari Sabtu (19 Oktober 2013) yang lepas saya tidak melepaskan peluang pergi ke konsert INFINITE (인피니트) di Stadium Negara, Kuala Lumpur. Untuk pertama kalinya INFINITE (인피니트) buat konsert di Malaysia, sabagai Inspirit ini peluang yang susah untuk didapati. Semenjak 2 tahun lebih berada di Perlis belajar, nasib baik konsert ini buat bulan Oktober sebab sudah cuti semester. 

My dreams come true.

Kalau boleh nak beli tiket VVIP, disebabkan terlambat beli tiket bahagian VVIP R3 atau L3 dah habis. Terpaksalah beli tiket VIP walaupun second floor tapi tak pe lah asalkan tengah. 

Disebabkan hari Sabtu tu hujan, gerak dari rumah pukul 5 naik KTM dan STAR LRT ke sana. Beratur dalam keadaan hujan nasib ada payung, pintu pula buka lambat. Habis basah kasut. Akhirnya lepas pun masuk dalam Stadium Negara tu.

View from my seat.


Sementara tunggu INFINITE keluar, MVs diorang ditayangkan dekat skrin kiri dan kanan. Selepas tu ada host lelaki daripada FlyFM rasanya sebagai pembuka acara.


Waktu ni baru teringat bawa kamera Samsung tu, barulah bila zoom gambar nampak jelas. Yela, kamera handphone murah je so tak jelas bila dizoom.

Pearl Metal Gold Ocean and MV Destiny Version A ditayangkan di skrin.

Tak lama lepas tu INFINITE keluar. Masa ni dah start menjerit2 semua. Hahaha. Semangat INSPIRIT. Security sangatlah strict sampaikan nak tangkap gambar pun curi-curi. Orang yang duduk dekat sebelah dengan belakang berapa kali kena tegur dengan diorang.


INFINITE gives teddy bear, paper crane w/autograph and paper aircraft w/autograph to fans


Akhirnya sudah sampai ke akhir masa. INFINITE bagi ucapan-ucapan terakhir dan ucapan terima kasih kepada fans. Walaupun sedih sebab dah nak habis tapi enjoy dan best sangat sangat sangat. Please come again to Malaysia, INFINITE! Ada lagi gambar masa diorang bow dekat fans tapi dekat dalam kamera dan Micro SD tak boleh buka dan copy gambar ke laptop. Sedih. :(

Farewell speech

Thanks to INFINITE for this concert! 
Again my dreams come true.
인피니트,대단히 감사합니다 - from Inspirit's Malaysia

131019 INFINITE ONE GREAT STEP IN MALAYSIA Timeline (Song List)

1. Destiny MV Ver. A
2. VCR Part 1
3. Destiny perf.
4. Tic Toc
5. Infinite's stripping silhouette
6. Paradise perf.
7. Talk Time - Introduce in Malay 
8. Wings perf.
9. Inception perf.
10. Talk Time - Hoya dance break, Namu and Sungjong become greasy =_=
11. Can U Smile perf.
12. Going To You perf.
13. VCR Part 2
14. YeolJong stage - 1/3 (DJ-ing) perf.
15. Infinite H - rapping I.N.F.I.N.I.T.E .....
16. Infinite H - Special Girl perf.
17. Inconvenient Truth MV
18. In The Summer perf.
19. I Like You perf. - throwing bear, paperplane and paper crane. selca time
20. Myungsoo stage - Love U Like U perf. - the bear fell down =_=
21. Woohyun stage - Beautiful perf. - propose Fans with flower, ring and hello kitty spectacle
22. Sunggyu stage - 60 Seconds perf.
23. Talk Time - Rapping I.N.F.I.N.I.T.E, Woohyun sing Special Girl and 60 Seconds, Dongwoo sing Beautiful
24. Special song - Rasa Sayang (Malaysian Folk Song) perf.
25. Mother perf. - Infinite's baby photo display on screen
26. I Miss You perf.
27. VCR Part 3
28. Nothing's Over perf.
29. Entrust perf. - Ribbons Project
30. Cover Girl perf.
31. Be Mine perf.
32. BTD perf.
33. Talk Time 
34. Man In Love perf.
35. The Chaser perf.
36. VCR Part 4
37. Come Back Again perf.
38. Hysterie perf.
39. Thanks To speech
40. With... perf - handbanners project

cr : Infinite-MY ( Malaysia First Infinite Fansite )