Wednesday, May 28, 2014

Trip To South Korea (대한민국) - Outfit Of The Day (OOTD)

Hello,

Apabila saya pergi bercuti sudah terbiasa pakai satu kasut sahaja. Kasut pilihan semestinya sneaker dan juga untuk kali ini pergi Korea selama 8 hari. Mula-mulanya nak pakai satu seluar je, lepas tu mak kata bawa la seluar lebih satu mana tahu basah ke kotor. Jadi hanya bawa dua seluar sahaja. Mak kata lagi, kalau pergi jalan-jalan mana ada orang basuh baju, sediakan plastik baju kotor. Tapi dekat guesthouse di Hongdae je la basuh baju dan stokin semua sebab ada mesin basuh dalam bilik.

DAY 1 


Long Sleeved T-Shirt - Giordano
Baseball Jacket - Supre
Jeans - G&H
Sneaker - Converse
Handbag - Mango Inspired from @themintshopee

DAY 2


Turtleneck Top - Mango

DAY 3


Sweatshirt - FOREVER 21

DAY 4


Sweatshirt - P&Co

DAY 5


Mickey Mouse Crop Sweater - StarlightShop15
Instagram : @starlightshop15
Blue Cotton Jeans - Radioactive

DAY 5 & 6


Yellow Green Cotton Cardigan - P&Co
Green Top - Hush Puppies

Memang baju yang sama digunakan untuk hari ke-6 dan ke-7. Hahaha. Sebab hari ke-6 tu, tak pergi mana-mana pun. Pagi tu jalan sekejap sebelum check out, then naik bas dari Seoul ke Busan selama 6 jam lebih. Sampai-sampai je tempat tidur dekat Busan terus tidur. Lagipun sana sejuk, peluh pun tak keluar.


DAY 8


Button Down Shirt - ROPE @ Brands Outlet

Sudah setengah bulan balik daripada Korea. Rindu Korea. Semoga kita akan berjumpa lagi Korea tak lama lagi. Akan pergi ke Korea lagi untuk shopping.

P/s: Entri ini dibuat awal tetapi di-schedule kan lambat. Mungkin masa ni tengah bercuti di Vietnam.

0 comments: